SMS Arkitekter AS

Randesund Hageby

01

Randesund Hageby, byggetrinn 1, er utviklet for HSH i samarbeid med Atelier Tore Olsen.

Den åpne og solrike tomta har vært et takknemlig utgangspunkt for vår oppgave som arkitekter. Prosessen har vært inspirerende og utfordrende på en positiv måte, med en visjonær oppdragsgiver som også bryr seg om detaljene.

02

03

Å oppnå flest mulig leiligheter med utsyn til det grønne og en smidig overgang mellom felles trapp- og heis og inngangen til det private har vært det overordnede målet. Få leiligheter per oppgang med en best mulig utnyttelse av tilgjengelige kvadratmeter blir resultatet. Romslige oppholdsrom orienteres med maksimalt fritt utsyn mot felleshagen og kveldssola. Generøse dør- og vindusåpninger i front gir sammen med optimalisert romhøyde god visuell kontakt med det åpne naturrommet. Kjøkkenfunksjonen er løst som en naturlig del av oppholdsrommet med tidsriktige innredningsløsninger som tåler eksponering og som legger til rette for en aktiv, sosial og romslig arbeids- og spiseplass.

05

04

De utvendige materialene er valgt med tanke på at helheten og detaljene skal harmonere med en åpen, grønn og frodig naturtomt. Lys puss danner en helstøpt og nøytral bakgrunn for livlige balkonger med sammensatte rekkverkselementer i naturfarget tre, glass og natureloksert aluminium. Opsjon på vinterhage gir hver individualist mulighet til å velge sin form for uteplass, noe som gjør at fasaden mot felles hage vil fremstå med et variert fasadeuttrykk.

06

Enetasjes hus i rekke på bakkeplan som oppdragsgiver har gitt navnet «bungalow». Prosjektet har som utgangspunkt et ønske om å tilby de som ikke vil gi helt slipp på eneboligen en lettstelt bolig i et fellesskap, men med egen inngang og klart definerte private soner. Raus takhøyde kombinert med åpenhet og kontakt med uteområdene gir spesielle kvaliteter til oppholdsrommene.

07

08

09

10

11

12

13

14

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: