SMS Arkitekter AS

Parallelloppdrag – Marviksletta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konkurranseutkast til nytt bydelssenter midt i et av Kristiansands mest populære boområder, Lund.

fasader-og-snitt-07

I denne konkurransen samarbeidet vi med TBG Arkitekter AS. Selv om det dessverre ikke ble seier, er vi likevel veldig stolte av prosjektet. Oppdragsgiver var Kristiansand Næringsselskap AS (KNAS).

1607-marviksletta-p03

Med utgangspunkt i forslag til reguleringsplan er mange føringer gitt på forhånd. Oppgaven ga rom for å fortolke og om nødvendig utfordre de etablerte grepene – for å tilføre ytterligere kvaliteter.

Piktogrammene beskriver en analytisk tilnærming til oppgaven med utgangspunkt i tillatt volum – bearbeidelse av dette for å legge til rette for tverrforbindelser og forskyvninger som bryter opp fasadene og gir visuell kontakt med omgivelsene. Best mulig utsiktsforhold fra de nye boligene, samtidig som bydelens åpne karakter videreføres. Volumoppbyggingen både rammer inn plassrommene og trekker seg tilbake for å skape god tilgjengelighet og slippe inn sol og luft til sekvensen av uterom med ulike kvaliteter, varierte bruksmuligheter og steder å oppholde seg.

illustrasjon-konsept_side_01illustrasjon-konsept_side_02illustrasjon-konsept_side_03illustrasjon-konsept_side_04illustrasjon-konsept_side_05illustrasjon-konsept_side_06illustrasjon-konsept_side_08illustrasjon-konsept_side_101607-marviksletta-p02

%d bloggere like this: