SMS Arkitekter AS

Piren – Mandal

Piren_Info_01

Prosjektnavn: «Piren»
Funksjon: Bolig/Næring
År: 2013 –
Sted: Mandal.
Oppdragsgiver: Techno Eiendom AS
Størrelse: 2.900 m2 BRA

1. Premie i invitert konkuranse om leilighetsbygg på Piren i Mandal. Hovedsaklig boliger, med næringsarealer og galleri mot promenaden.

Motto: «Båken»

Kystverket: “Båker har den samme funksjonen som varder, men de er ofte større og kan derfor sees på enda lenger avstand.”PM_01_insp

Det er vår visjon at bygget skal framstå med et markert og aktivt formspråk som gir identitet til stedet hvor Mandalselva møter havet.  Bygget skal markere endepunktet for elvepromenaden og de sjøreisendes møte med Mandal.PM_02_insp

Denne plasseringen gir en større arkitektonisk frihet enn en har i omkringliggende områder.  Bygget bør ha en viss høyde, det kan avvike i form fra omgivelsene og det bør ha høy kvalitet på materialbruk.  Bygget blir ”Båken” ved innseilingen til Mandal.PM_03

Vi har vektlagt sol og utsiktsforhold for de nye leilighetene uten at dette skal gå på bekostning av nabobyggene. De aller fleste leilighetene har utsikt til sjø og terrasser/balkonger med gunstig plassering.  Dette gjør at leilighetene med Mandals beste beliggenhet også har de beste utsikts og solforhold.  Uterommet som dannes mot sør/vest er romslig og gir optimale kvaliteter for uteopphold.  Det er plass til to mindre næringslokaler mot elvepromenaden.  Et galleri / kafe der elvepromenaden dreier mot Sjøsanden, vil skape attraktivitet for område og gi merverdi til leilighetsbygget.  Leiligheter som ligger ut mot moloen har så stor avstand til promenaden at de ikke vil privatisere området.Piren_Info_02

Piren_Info_03130430_P1_1-copy130430_P2_1-copy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: