SMS Arkitekter AS

Betongelementprisen 2010

Betongelementprisen er tildelt ALA Architects og SMS Arkitekter AS for arbeidet med Kilden TKS Teater- og konserthus i Kristiansand.

Det er bruken av fiberbetongelementer i “Kildens” største sal – konsertsalen – som har begeistret juryen. De skriver følgende i sin begrunnelse:

Juryen vektlegger veggelementenes funksjon som akustisk virkemiddel samtidig og en del av salens arkitektoniske signatur. De presise og nærmest dramatiske veggelementene bidrar til at salen kan skifte fra en rolig og intim sal til et dramatisk og stort volum.

Betongelementene er mørkpigmenterte og fremstår i samspill med byggets overordnede arkitektoniske idé, der den buktende utvendige fasadekledningen gir en klar referanse til de innvendige betongelementene. Forholdet mellom bygningen, kanalen og havnen er fylt av spenning og dramatikk. Den bølgende hovedfasaden separerer virkelighet fra fantasi, denne grensen krysses når du går inn i salene fra foajeen.

Inne i konsertsalen omsluttes man av alvenes verden, hvor betongelementene danner en subtil og diskré ramme rundt forestillingen. elementenes faseterte overflater inngår som en viktig del av salens akustiske virkemidler, som samtidig bidrar til å gi salen en distinkt og unik karakter. Elementenes overflate er glatte og forfinet, med presise overganger mellom fasettene.

Se også:

bygg.no

arkitektnytt.no

bygg.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s