SMS Arkitekter AS

Betongelementprisen 2010

Betongelementprisen er tildelt ALA Architects og SMS Arkitekter AS for arbeidet med Kilden TKS Teater- og konserthus i Kristiansand.

Det er bruken av fiberbetongelementer i «Kildens» største sal – konsertsalen – som har begeistret juryen. De skriver følgende i sin begrunnelse:

Juryen vektlegger veggelementenes funksjon som akustisk virkemiddel samtidig og en del av salens arkitektoniske signatur. De presise og nærmest dramatiske veggelementene bidrar til at salen kan skifte fra en rolig og intim sal til et dramatisk og stort volum.

Betongelementene er mørkpigmenterte og fremstår i samspill med byggets overordnede arkitektoniske idé, der den buktende utvendige fasadekledningen gir en klar referanse til de innvendige betongelementene. Forholdet mellom bygningen, kanalen og havnen er fylt av spenning og dramatikk. Den bølgende hovedfasaden separerer virkelighet fra fantasi, denne grensen krysses når du går inn i salene fra foajeen.

Inne i konsertsalen omsluttes man av alvenes verden, hvor betongelementene danner en subtil og diskré ramme rundt forestillingen. elementenes faseterte overflater inngår som en viktig del av salens akustiske virkemidler, som samtidig bidrar til å gi salen en distinkt og unik karakter. Elementenes overflate er glatte og forfinet, med presise overganger mellom fasettene.

Se også:

bygg.no

arkitektnytt.no

bygg.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s